Fundaţia AltArt susține arta și cultura pentru dezvoltarea societății contemporane.

AltArt organizează proiecte artistice inovatoare bazate pe noile tehnologii, explorare urbană, expoziţii, cursuri pentru artişti şi manageri culturali, workshopuri de animaţie şi film, proiecţii şi dezbateri publice. 

Proiectele AltArt abordează teme ale vieţii contemporane urbane identitate în mediul virtual, spaţiu public, memorie şi mentalităţi colective, ritualuri sociale urbane. Proiectele includ: Orașul Vizibil – lucrări de artă contemporană sunt expuse în spațiul urban în spații de afișaj public, Samples – o serie de spectacole de dans și realitate augmentată în spațiul public, Viitorul Probabil – un proiect în care artişti, sociologi şi arhitecţi prelucrează teme legate de dezvoltarea urbană; E-Tribal Art – un proiect de investigare a potenţialului creativ şi a ritualurilor sociale ale comunităţilor electronice, Bare Share – o analiză a culturii reţelelor DC++ din România, Synchroni-Cities – o platformă de explorare urbană sub forma unui joc real-virtual; Terra Incognita – o serie de proiecte de realitate augmentată facilitând explorarea unor noi spaţii culturale prin intermediul tehnologiilor interactive; Press Repeat Sam – atelier de film interactiv, ateliere DIY etc.

AltArt a contribuit la dezvoltarea strategiei culturale a oraşului Cluj şi la diferite iniţiative ale societăţii civile de a îmbunătăţi politicile culturale din România. Din 2006 AltArt participă activ la activităţile A Soul for Europe pentru promovarea la nivel de politici și practici a rolului culturii pentru dezvoltare. AltArt este membru fondator al Federației Fabrica de Pensule și este membră a Coaliției Sectorului Cultural Independent.