Publications

SAMPLES. Augmented reality Performances

 

DVD multimediasamples

Tiraj: 500 exemplare

Online: www.urbansamples.ro

Data publicației: noiembrie 2010

Limba publicației: engleză

 

Mostre/Samples este un spectacol multimedia despre spatiul urban si povestile sale. Dupa o experienta comuna de explorare urbana, echipa creativă – formată din cercetători urbani şi artişti din domeniul dansului, muzicii electronice şi artei media – repovestește exeriența subiectivă asupra unui oraș intr-un spectacol multidisciplinar. Artiștii culeg sunete recurente in contextul urban (zgomotele strazii, masini, pasi) imagini ale unor tipare vizuale repetitive (geamuri, blocuri, dimanica fluxului traficului) si comportamentele tip ale locuitorilor oraşului (tipare sociale). Pornind de la micile ritualuri cotidiene ale individului pana la comportamentul in grup, spectacolul prelucreaza tematic acele tipare care recureaza in viata sociala a locuitorului unui comglomerat urban, oferindu-i un unghi nou de a-si chestiona propriile actiuni.

DVD-ul include spectacolele SAMPLES de la Istanbul (septembrie 2010), Sofia (noiembrie 2010) și Cluj (iulie 2008), un film despre porcesul creativ al acestui tip de spectacol și sursa cod a programului care permite realizarea de spectacole

Spectacolul Mostre a fost prezentat prima oara in Cluj, in cartierul Manastur, in iulie 2008.

Toate materialele incluse în DVD sunt disponibile online la: www.urbansamples.ro

Publicație finanțată de: Institutul Cultural Roman, Programul Cantemir

 

E-Tribal Art

etribalart
catalog

Print: 20X20 cm, 56 pagini

Tiraj: 1000 exemplare

Online: www.etribalart.net

Data publicației: octombrie 2009

Limba publicației: engleză

Editor: Alina Suătean

Noile tehnologii de comunicare retribalizează societatea sub ochii noştri. Grupuri cu interese comune se coagulează în spaţiul virtual, acumulând forţă socială, creând noi simboluri şi branduri, determinând mişcări sociale şi trenduri ale căror influenţe se extind considerabil şi dincolo de limitele acestor comunităţi. În 2009, de-a lungul a şase luni, 12 artişti împreună cu teoreticieni şi sociologi au cercetat comunităţi virtuale şi au testat modalităţi artistice de a comunica în acest mediu. Catalogul conține rezultatul cercetării și proiectele artistice realizate de ei.

Artişti: Susanne Berkenheger (DE), C6.org (UK), Katya Damyanova (BG) & Iana Krachunova (BG), Ekmel Ertan (TR), Bronac Ferran (UK), Nikolic (SR/AT) & Véronique Foulon (UK), Szilárd Miklós (RO), James Powderly (USA/UK), Ştefan Tiron (RO)&Claudiu Cobilanschi (RO), Ubermorgen.com feat. Annabe (AT)

Curatori: István Szakáts (RO), Thomas Dumke (DE)

Publicația în format pdf este disponibilă online: http://burundi.sk/monoskop/log/?p=1227

Publicație finanțată de:

Institutul Cultural Român – Programul Cantemir

British Council – Programul Creative Collaborations

 

Fabrica de Pensule  Fabrica de pensule

 

Monografie

Print: A5, 68 pagini

Tiraj: 2000 exemplare

Data publicației: octombrie 2010

Limba publicației: română

Editor: Corina Bucea

Partener: Fabrica de Pensule

Lucrarea este o colecție de materiale de arhivă, texte teoretice, fotografii, ilustrații, texte ficționale, prezentări și fragmente de cercetare concentrate asupra spațiului Fabricii de Pensule,  istoriei spațiului industrial și asupra dezvoltărilor lui recente.

Aceasta este o încercare de recupere și arhivare a poveștilor trecutului care gravitează în jurul Fabricii de Pensule și ne inspiră, o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă Fabrica azi și o încercare de privire în viitor. După chipul și asemănarea Fabricii, publicația este un proiect în desfășurare, care oferă în mod egal bucuria unui act reușit, lasând în același timp loc de continuare și completare.

Publicația în format pdf este disponibilă online: http://www.sectorulcultural.info/fabricadepensule/?page_id=528

Publicație finanțată de: Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European
Bare Share. Culture of File Sharing in Romania

 

bareshare
catalog, studiu

Print: 20X30 cm, 56 pagini

Tiraj: 500 exemplare

Data publicației: 2007

Limba publicației: engleză

Editori:

István Szakáts, Ștefan Tiron

Publicația urmăreşte evoluţia societăţii digitale din Romînia. Ea prezintă în acest context fenomenul DC++, încercînd să descopere motivele pentru care, în timp ce eforturile autorităţiilor de a atinge standardele impuse de UE au fost răsturnate de un evoluţionism social, o combinaţie de dezvoltare tehnologică cu un nivel ridicat de analfabetism într-o cultură a drepturilor de autor a determinat utilizatorul romîn de Internet să se confrunte cu problemele actuale ale spaţiului social virtual – ca de exemplu producerea unui remix de cultură sau jocul de-a economia bazată pe daruri. Totul este prezentat – aşa cum conjunctura din Romînia ne-a obişnuit deja – într-o manieră romantică de a aborda reprezentăriile proprii sau de a diferenţia spaţiul privat de cel public – aşa cum arată şi seria de artefacte culturale adunate de pe hub-urile publice de DC++.

Publicația în format pdf este disponibilă online: http://www.altart.org/bareshare_catalog.pdf

Publicație finanțată de: Ministerul Culturii și Cultelor

 

Terra Incognita 4. Spune-ți povestea!

 

terra incognita

DVD multimedia

Tiraj: 500 exemplare

Print: A5, 68 pagini

Data publicației: septembrie 2005

Limba publicației: română

Terra Incognita Aventura Europeană! a urmărit creşterea gradului de cunoaştere a culturii europene şi promovarea utilizării creative a noilor tehnologii. Publicația include un joc interactiv, prin care publicul călătoreşte virtual prin ţările Uniunii Europene, utilizând o interfaţă web (www.aventuraeuropeana.ro – inactiv, datorită încheierii perioadei de concurs) şi telefonul mobil. Versinea offiline a proiectului este prezentată pe un DVD.

Publicație finanțată de: Uniunea Europeană prin Fondul Europa