Lansare apel pentru activități culturale și artistice – Pata-Cluj

Lansare apel pentru activități culturale și artistice – Pata-Cluj

Fundația AltArt pentru Artă Alternativă și partenerii săi – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Zona Metropolitană Cluj, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei, Habitat for Humanity Cluj – lansează apelul pentru manifestări culturale și lucrări de intervenție artistică în contextul proiectului Pata-Cluj, proiectul de intervenție socială care folosește o abordare integrată a incluziunii sociale. Scopul proiectului este să pregătească incluziunea socială a comunităților din Pata Rât și strada Cantonului, cel mai vulnerabil grup al Municipiului Cluj-Napoca și unul dintre grupurile vulnerabile ale Zonei Metropolitane Cluj.

Concursul este deschis pentru manifestări culturale comune, activități care creează spații de întâlnire, contacte umane și experiențe comune între persoane care locuiesc în Pata Rât și Cluj și intervenții artistice, care încurajează reflecția asupra temelor legate de relația dintre comunitatea din Pata Rât și Cluj-Napoca și creează interacțiuni directe între persoanele care trăiesc în cele două comunități.

Concursul include două secțiuni:

1. CULTURĂ – Activități și manifestări culturale: ateliere, dezbateri publice, activități cultural-educaționale pentru tineri și copii, cursuri, etc
2. ARTĂ – Proiecte artistice: intervenții artisice, instalații, performance, mobilier urban, inserții temporare, etc.

Proiectele selectate vor fi implementate în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015.

Vor fi susținute 6-8 proiecte în cadrul fiecărei secțiuni, cu sume între 2000-4000 RON în cazul proiectelor culturale și 4000-7000 RON în cazul proiectelor artistice.

Patacluj-2015-05-29-30-Atelier-de-pictura-0022web-e1438869579585

Căutăm să susținem realizarea unei serii de activități și intervenții care implică mai multe sesiuni de lucru cu același grup țintă și sunt planificate pe o durată de timp mai lungă.

Termenul limită de înscriere este 24 august 2015.

Anunțul concursului în format pdf îl găsiți aici, regulamentul aici, iar formularele de participare pentru apelul pentru cultură aici, respectiv cel pentru artă aici..

Here is the attachments of this Post
468 ad

Comments are closed.